Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord overgang medewerkers peuterspeelzalen naar kinderopvang

De cao-partijen Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn, en de leden van de cao-partijen Kinderopvang hebben ingestemd met het akkoord voor de overgang van peuterspeelzalen en peuterspeelzaalmedewerkers naar de cao Kinderopvang.

Foto: KIBEO

De medewerkers die overgaan naar de cao Kinderopvang, behouden hun salaris zoals dat geldt op de overgangsdatum. Aan de hand daarvan wordt de medewerker ingedeeld op het salarisniveau van de naast hogere trede van de salarisschaal van pedagogisch medewerker in de cao Kinderopvang.

Verder behouden de medewerker het loopbaanbudget dat zij tot aan de overgangsdatum hebben opgebouwd. Vanaf de overgangsdatum vindt er geen opbouw meer plaats.

Opleidingsachtergrond

Wat betreft de opleidingsachtergrond geldt het volgende: als de opleidingsachtergrond van de medewerker op 1 januari 2018 voldeed aan de kwalificatie-eis voor de functie peuterspeelzaalleid(st)er, voldoet de medewerker aan de kwalificatie-eis voor de functie pedagogisch medewerker (dagopvang en BSO/NSO).

De belangrijkste overige afspraken lees je hier. Het akkoord wordt nu verder uitgewerkt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.