Afname uren kinderopvang: de oorzaken

Het aantal kinderen dat gebruik maakt van kinderopvang nam de afgelopen jaren weer toe. Tegelijk is er een tegenbeweging: het gemiddeld aantal uren dat er gebruik wordt gemaakt van kinderopvang daalt. Die trend is vooral te zien in de dagopvang en de bso’s. Wat is de reden voor dit afnemende gebruik? Wij vroegen het aan BOinK en BV Familie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt ieder jaar toe, opa’s en oma’s raken overspannen, hoewel het woord papa-dag uit den bozen is, nemen steeds meer vaders een dag per week vrij om met hun kind(eren) op te trekken. Rolverdelingen veranderen en de kinderopvang verandert mee.

Vertrouwen

Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, ziet mogelijk twee verklaringen voor de afname van het gemiddelde aantal opvanguren. ‘Allereerst zien wij dat het vertrouwen in de overheid weg is. Vooral de instroom van nieuwe ouders komt voorzichtig op gang. Ze willen niet graag geheel afhankelijk zijn van kinderopvang, waarvan de prijs zo kan schommelen als

0
1162

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.