Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Advies: tbs voor Robert M.

Het Openbaar Ministerie heeft tijdens de regiezitting in de rechtbank van Amsterdam bekend gemaakt, dat Robert M. vervolgd zal worden voor het misbruik van 52 jongens en 15 meisjes. Hoewel feitelijk bewezen is dat hij 87 kinderen misbruikt heeft, zijn niet alle kinderen op de tenlastelegging gezet op verzoek van de ouders.

Tbs
Het Pieter Baan Centrum adviseert om Robert M in een tbs-kliniek op te nemen. Volgens de onderzoekers is Robert M. pedofiel, hyperseksueel en verminderd toerekeningsvatbaar. De advocaat van M. trekt deze conclusies in twijfel omdat M. geweigerd heeft om mee te werken aan psychologische onderzoeken. De advocaat wil deskundigen naar het rapport en de werkwijze van het Pieter Baan centrum laten kijken. Het Openbaar Ministerie gaat daarmee akkoord.

Videobeelden
Robert M maakte bijna 2000 foto’s en 138 videobeelden van het misbruik van één van de kinderen. In totaal vervaardigde hij 6000 pornografische foto’s en 470 filmpjes. Het OM verdenkt Robert M er ook van dat hij in vier gevallen samen met een andere man misbruik heeft gemaakt van kinderen.

Nummers
Om hun privacy te beschermen, zullen tijdens de rechtszaak de kinderen niet bij hun naam genoemd worden, maar met een nummer. Ook met Robert M is afgesproken dat de kinderen alleen met een nummer aangeduid zullen worden.

Start rechtszaak
De rechtszaak in Amsterdam start op 12 maart met de inhoudelijke behandeling van de Amsterdamse zedenzaak. De rechter kondigde aan dat deze strafzaak een aantal weken in beslag zal nemen. Een deel van de zaak zal naar verwachting achter gesloten deuren behandeld worden.
(bron: NOS.nl)  en Nu.nl

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.