Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeg iets liefs-dag

Na mei volgt juni. Op de eerste dag van juni is het ‘Zeg iets liefs-dag’. Eigenlijk moet je elke dag lieve dingen zeggen, maar op 1 juni gaan we extra goed ons best doen!

3 tot 6 jaar

Lieve woorden-rondo

Op 1 juni is het ‘zeg iets liefs-dag’. Ga met de kinderen in een kring zitten en vertel erover. Iedereen mag iets liefs zeggen tegen degene die naast hem/haar zit. De pm’er begint bijvoorbeeld: ‘Ik vind jou lief omdat je altijd zo lief voor je kleine zusje bent.’ Dan is de volgende aan de beurt. Als pm’er zul je soms even moet helpen, bijvoorbeeld door vragen te stellen als een kind stilvalt: ‘Vind jij het ook zo lief dat hij/zij altijd de broodbordjes klaarzet?’ Als iedereen een keer is geweest, kun je het rondje nog een keer de andere kant op doen.

1 tot 5 jaar

Koosnaampjesslinger

Iemand een koosnaampje geven is ook heel lief. Worden er bij de kinderen thuis koosnaampjes gebruikt? Schatje? Boefje? Meis? Moppie? Wie wil erover vertellen?hA   Praat erover en verzamel de mooiste koosnaampjes. De pm’er schrijft de koosnaampjes op kaartjes en maakt daar een mooie koosnaampjesslinger van. Het levert vast en zeker bijzondere en grappige koosnamen op.

Alle andere activiteiten binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.