Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo roept op tot staking cao welzijn

Abvakabo roept op tot staking cao welzijn

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Welzijn zijn vastgelopen. Vakbond Abvakabo roept medewerkers die onder de cao vallen (waaronder peuterspeelzaalmedewerkers) op om op dinsdag 1 november te gaan staken.

Snert
De vakbond noemt de staking een ijsvrije stakingsdag en heeft IJsbaan de Vechtsebanen in Utrecht uitgekozen als verzamellocatie. Alle deelnemers worden er getrakteerd op snert en warme chocolademelk. De laatste onderhandelingsdag zou plaatsvinden op 20 oktober maar werkgevers hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om met hun achterban te overleggen.

Abvakabo: Koopkracht op peil
Volgens Abvakabo is staken hard nodig nu werkgeversorganisatie Mogroep heeft laten weten niet van haar eisen af te stappen. Abvakabo vindt het onacceptabel dat de rekening van de bezuinigingen eenzijdig op het bord van werknemers en hun cliënten terecht komt. Hans Wijers, cao-onderhandelaar namens Abvakabo FNV: ‘Onze eisen zijn niet onredelijk. Wij vragen om afspraken die de koopkracht van medewerkers op peil houdt, de sector interessant houdt voor vakmensen en bijdraagt aan de kwaliteit van het werk. Hier zijn niet alleen de werknemers en werkgevers bij gebaat, maar heel Nederland. Dat laat de werkgevers blijkbaar koud.’

Mogroep: aantrekkelijk blijven
Mogroep vindt het van het grootste belang dat de positie op de arbeidsmarkt voor de langere termijn wordt bewaakt en dat de branche voldoende aantrekkelijk blijft. Vooral de versobering van de overgangsregeling wachtgeld is een belangrijk punt voor de werkgevers. De vakbonden willen op dit punt mogelijk wel iets bewegen, als daar een loonbod tegenover staat. Maar Mogroep vindt dit gewikkeld gezien de huidige situatie in de branche.

Lees hier hoe je je voor deze ijsvrije stakingsdag kunt aanmelden >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.