Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanpak personeelstekort kinderopvang: Flexibele scholing

Roosters die niet meer in te vullen zijn, managers op de groep en oplopende wachtlijsten. Klinkt bekend nietwaar?
Het personeelstekort in de kinderopvang blijft een probleem.
Tijd voor een oplossing!

Flexibele scholing

In een krappe arbeidsmarkt nieuwe medewerkers werven en personeel boeien en binden? Dat kan met flexibele scholing. Alleen zo zijn medewerkers snel inzetbaar op de werkvloer. LOI Zakelijk kijkt graag samen met werkgevers welke mogelijkheden er zijn om mensen in korte tijd én op een flexibele manier te begeleiden naar de juiste papieren.

Zo werkt het

Hoe zo’n opleidingstraject eruitziet, hangt af van de wensen vanuit de organisatie. Denk aan bij- of omscholing van personeel, bedrijfscursussen, opleidingsprogramma’s op maat, zij-instroomtrajecten voor nieuwe arbeidskrachten en interne opleidingen. Het onderwijs moet zich moet aanpassen aan de student – de medewerker – in plaats van andersom. Die flexibiliteit in opleiden betekent: zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel gestudeerd wordt.

Snel doorgroeien binnen de organisatie

Jordy van den Berg, Opleidingsmanager bij LOI, vertelt: “Een bijzondere opleiding is het verkorte MBO 4-traject. Hiermee kunnen pedagogisch medewerkers met een relevante MBO 3-opleiding in zeer korte tijd het MBO 4-diploma Gespecialiseerd pedagogisch medewerker behalen. Dit programma biedt werknemers de kans om snel door te groeien binnen de organisatie. Studeren doen zij waar en wanneer het hen uitkomt, onder andere via de online leeromgeving. Daarbij wordt zowel bij het theoriegedeelte als tijdens de stage, persoonlijke begeleiding geboden vanuit LOI.”

Verkort MBO 4-traject via LOI Zakelijk

  • Speciaal voor pedagogisch medewerkers met een MBO 3-opleiding.
  • In korte tijd een officieel erkend MBO 4-diploma.
  • Gericht op kennis- en praktijkervaring.
  • Vrijstelling voor een groot aantal modules.
  • Gedeelte van de stage ook vrijgesteld.
  • Flexibel, goed te combineren met een baan.

Plan van aanpak

Scholing is dé oplossing om de personeelstekorten in de kinderopvang aan te pakken. Het helpt niet alleen bij het aantrekken van nieuw personeel, maar ook bij het binden van medewerkers aan de organisatie. LOI Zakelijk brengt graag samen in kaart wat de wensen en uitdagingen zijn, een plan van aanpak, om zo uiteindelijk een op maat gemaakt traject te creëren.

Vragen of advies?

Neem contact op met Joris van Apeldoorn of Joni Waagmeester, adviseurs Leren en Ontwikkelen.
www.loi.nl/zakelijk/contact
Joris: 06 49 780 971 | Joni: 06 57 260 179 | zakelijk@loi.nl

De oplossing voor tekorten in de kinderopvang? Flexibele scholing via LOI Zakelijk.
Download de brochure

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.