Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Aanhouding eigenaar Family House onterecht’

Fraude

De rechtbank van Den Haag heeft een opvallende uitspraak gedaan in de zaak tegen Abdullah Haselhoef, de eigenaar van gastouderopvang Family House. Het OM vroeg om drie jaar celstraf in deze fraudezaak, maar de rechtbank verklaart dat de aanhouding van Haselhoef en zijn zes medeverdachten onterecht is geweest.

Volgens de rechter is er geen sprake geweest van een verdenking van een strafbaar feit. Toch werden de mannen aangehouden en in voorlopige hechtenis gezet. ‘Politie en justitie hebben de regelgeving verkeerd geïnterpreteerd en dachten daarom dat er illegale zaken gaande waren’ aldus de rechtbank.

‘Imam’
Justitie verdacht Haselhoef en de andere verdachten ervan, dat zij fraude pleegden met vergoedingen voor kinderopvang. Haselhoef verwierf na de aanslagen in New York in 2001 landelijke bekendheid als officieuze woordvoerder van de moslims in Nederland. Later bleek dat hij zich ten onrechte uitgaf als imam.

Gestigmatiseerd
‘De verdachte is publiekelijk onterecht gestigmatiseerd als fraudeur’, zegt de rechtbank. Overigens wil dit niet zeggen dat Haselhoef is vrijgesproken. De rechtbank heeft gezegd dat het OM de verdachten onterecht heeft vervolgd en is niet eens toegekomen aan de vraag of zij wel of niet iets verkeerd hebben gedaan.

Bron: ANP
ANP Photo, Toussaint Kluiters

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.