Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aandacht voor probleemkinderen

Aandacht voor probleemkinderen

Het Nederlands Jeuginstituut vraagt in een brief aan de toekomstige regering aandacht voor het belang van kennis over omgaan met probleemkinderen en -jongeren. Willen instanties voor jeugdzorg en het speicaal onderwijs de enorme groei aan blijven kunnen, dan is er meer kennis in huis nodig.

‘Blijf investeren’
Het instituut vraagt daarom de overheid om te blijven investeren in de versterking van opvoeding in gezin, buurt, scholen en kinderopvang. Ook wil het dat lopende programma’s om de kennis van professionals te vergroten onverminderd blijven doorgaan. Hiermee doelt het NJi onder andere op het Actieplan Professionalisering Jeugdzorg.

Kindermishandeling
Professionals met kennis van zaken zijn in de jeugdsector en het onderwijs hard nodig om schooluitval en escalatie van problemen te voorkomen. Kinderen en ouders zijn in een eerder stadium te helpen als professionals gebruikmaken van effecieve methoden om het gedrag in goede banen te leiden. Als voorbeeld noemt het NJI kindermishandeling. ‘De signalering van kindermishandeling is de afgelopen jaren enorm verbeterd, maar over wat er daarna moet gebeuren bestaat onder professionals te weinig consensus.’

Bekijk hier de complete brief >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.