Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ophef na rekening kapotte pop

Ophef na rekening kapotte pop

Ouders hebben hun dochter van kinderdagverblijf Enjoy uit Winterswijk gehaald nadat zij moesten opdraaien voor de kosten van een kapotte pop, veroorzaakt door hun anderhalf jaar oude dochter.

Bijzondere pop
Het meisje had een beentje uit de pop getrokken tijdens het spelen. Het kinderdagverblijf zegt dat het om een bijzondere pop gaat van tachtig euro. Een woordvoerder van het kinderdagverblijf zegt in de Gelderlander 'Wij stellen niet het meisje maar de ouders aansprakelijk. Dat staat ook duidelijk in het contract dat ze ondertekenen als ze hun kind hier brengen. Als het kind iets kapot maakt dat aan het dagverblijf toebehoort, zijn de ouders aansprakelijk. Daarom hebben we van alle ouders ook een WA-verzekering in het dossier.'

Speelgoed gaat wel eens kapot
De ouders van het meisje zijn woedend: 'Dit is te gek voor woorden. Het is nota bene speelgoed voor kinderen vanaf drie jaar. Bovendien is het belachelijk om te stellen dat onze dochter hiervoor verantwoordelijk is. Het is speelgoed en speelgoed gaat wel eens kapot. Onze dochter kent het verschil tussen kapot en heel nog niet.' De woordvoerder van Enjoy zegt het te betreuren dat het meisje van het kinderdagverblijf is gehaald.

Foto: Stock.XCHNG

Marianne velsink

Gerelateerde tags

11 reacties

 • no-profile-image

  de valck

  Uit alle reacties blijkt maar weer hoe weinig ouders en p'mers weten van speelgoed. Logisch dat dit mijn reactie is, maar toch ook wel om van te schrikken. Ik ben ook al dertig jaar bezig. Een paar opmerkingen: 1. Speelgoed moet CE zijn. deze europese afspraken omvatten ook richtlijnen voor verbindingen. Losse ogen of los te peuteren ogen zijn al dertig jaar verboden.
  b. Een pop van 80 euro is geen dure pop. Goede poppen vragen veel handwerk. Daar staat tegenover dat haren niet uitvallen en dicht zijn ingeplant, de uitdrukking zorgvuldig en vriendelijk is en verbindingen te herstellen zijn. In kdv's zie ik veel slechte poppen. Speelgoed is het visitekaartje van een ped. werkplan.
  B. net als leermiddelen in het onderwijs, moet speelgoed passen bij de ontw.fase/leeftijd. Een goede peuterpop is stevig, kan in bad, ziet er uit als een baby/peuter en heeft geen of weinig kleren nodig. Poppen geschikt voor aan-uitkleden hebben draaibare en daarmee kwetsbaarder gewrichten.
  C de waarschuwing geschikt voor kinderen vanaf drie jaar is geen leeftijdsaanduiding maar een no-claim aanduiding voor speelgoed met kleine onderdelen.
  D. Peuters peuteren, daar zijn het peuters voor. Slopen is ook spelen.

 • no-profile-image

  Jullie horen niet eens twee kanten van het verhaal! Belachelijk dat mensen meteen iets geloven wat in de media komt! Jullie weten toch zelf dat de media alles opblaast.. Maar niet niet iedereen is zo slim:P

 • no-profile-image

  Die WA verzekering stelt helemaal niets voor in dit geval. Ouders betalen voor opvang, betalen voor goede zorg. Mocht een kind iets kapot maken, wijst de verzekering van de ouders terug naar het kdv. Zij zijn nl nalatig geweest, hebben niet voldoende toezicht gehouden.

 • no-profile-image

  Als je een pop koopt die geschikt is voor peuters dan kan er meestal niet zomaar een arm of been uitgedraaid worden.

 • no-profile-image

  Jacobs

  Een kind van anderhalf hoort niet met speelgoed voor 3 jarigen te spelen. Het KDV mag blij zijn dat er niet een oog is uitgepeuterd, met alle eventuele ernstige gevolgen (doorslikken) van dien.Veiligheid voor alles. Buiten dat is het zeer klantonvriendelijk.

 • no-profile-image

  Ehm..... Wat doet een pop van 80€ op een kdv? Dat is geen speelgoed voor een klein kind

 • no-profile-image

  de Groot

  Ik zou maar heel snel deze 'regel' uit het contract halen. Dit getuigt niet van klantvriendelijkheid.

 • no-profile-image

  Bakker

  Hoe spijtig dat je als kinderopvangorganisatie zo ver gaat. Materiaal is om te gebuiken en slijt. Meerdere kinderen zullen al met deze pop hebben gespeeld waardoor het mogelijk is dat de pop al zover was versleten waardoor nu bij dit kindje het been los laat. Voor hetzelfde geldt had dit bij een PMer kunnen gebeuren tijdens het opruimen/klaar zetten voor volgende dag.
  Daarbij weet een kinderopvangorganisatie dat zaken als poppen binnen de kinderopvang niet 'peuterproef' zijn. Is dat door de leverancier gemeld....klop bij de leverancier aan. En leer.....materialen binnen de kinderopvang hebben niet dezelfde levensduur als thuis!!
  M.i. is een WA voor zaken die er echt toe doen.

  Met vriendelijke groet, Heidi

 • no-profile-image

  YIldirim

  echt te gek voor woorden! Zelf raken ze verschrikkelijk veel spullen van de kinderen kwijt (knipjes, sokken, kleren etc.). Daar kunnen ouders niets van terug krijgen, omdat men vind dat dit nou eenmaal kan gebeuren. groot gelijk denk ik dan. het gebeurd welleens dat spullen kwijt raken..maar als dit andersom gebeurd dan weten ze je meteen te vinden. en de moeder zei op tv dat het speelgoed ook ongeschikt voor kinderen onder de 3 jaar is. Ik vind dat de kdv zelf beboet moet worden!!

 • no-profile-image

  Van Rijssen

  Ik vind het niet klantvriendelijk als een kinderopvang zo handelt maar...............in dit geval stond dit in hun contract vermeld en gingen de ouders van dit kind hiermee akkoord toen ze het contract ondertekenden.Dus de ouders moeten niet lopen piepen als ze het achteraf ineens niet eens zijn met de regels van het contract.

 • no-profile-image

  van Duijvenvoorde

  Belachelijk! Alles wat in en om de opvang kapot gaat is gewoon voor risico van ondernemer. Als het kind de pop mee naar huis genomen zou hebben, kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Krijgen de ouders hier ook een nota aan het eind van het jaar omdat de kleurpotloden op zijn? En voor kinderen is een pop een pop. Leg ze het verschil maar eens uit tussen een pop en een bijzondere pop.

Of registreer je om te kunnen reageren.