Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wist je dat? Ouder die niet meer kan werken door ziekte of crisis krijgt tegemoetkoming voor opvang

Misschien heb je er weleens mee te maken gehad op de opvang, of wellicht dat je er mee te maken gaat krijgen: een ouder die langdurig ziek of beperkt raakt. Of het nu fysiek of psychisch is, vaak is (goed) zorgen voor een kind dan vrijwel onmogelijk. Maar ja, je hebt alleen recht op toeslag met twee werkende of studerende ouders, toch? Klopt, maar wist je dat er heel fijne uitzonderingsregelingen zijn? Belangrijk om als pedagogisch professional ouders in problemen hierop te wijzen.
Beeld: AdobeStock

Om

Registreren

1 REACTIE

  1. Kanttekening bij de SMI is, in ieder geval bij onze gemeente, dat de nog werkende ouder niet meer dan 130% van het bijstandsniveau mag verdienen. Want dan heeft het gezin dus geen recht op SMI en moeten ze de opvang volledig betalen. Erg jammer, want in onze situatie kon de zieke ouder wel wat meer ontlasting gebruiken. Hij paste thuis op, terwijl zijn vrouw werkte. Maar qua prikkels kon hij dat niet lang, dus was het erg fijn geweest als hun dochter meerdere dag(del)en naar de opvang kon komen. Helaas konden ze maar 1 ochtend betalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.