Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jeanette van Dijk – GGD-steekproef

Ik wist dat deze werkdag anders zou verlopen dan normaal. In de agenda stond een afspraak bij de nieuwe tandarts waar ik een gaatje moest laten vullen. De kinderen kwamen daarom een halve dag in plaats van een hele. Maar de dag bleek ook om een andere reden anders te zijn: ik kreeg een onverwachte controle van de GGD.
kind kas fruit
'Een peutermeisje vertelde dat er aardbeien groeiden en frambozen. Ze plukte er een paar voor ons.' Foto: Jeanette van Dijk

Op

Registreren

Jeanette werd in 2003 gastouder en woont met haar man in een boerderij in het buitengebied bij Ruinen. Ze is moeder van drie volwassen kinderen die inmiddels allemaal zijn uitgevlogen. Wekelijks spelen er kinderen van 0 tot 4 jaar op de boerderij. Jeanette houdt van het buitenleven en speelt graag in op wat er bij de kinderen leeft. Ze werkt met thema’s die te maken hebben met de seizoenen of feesten. Buitenleven is de rode draad; naast het buitenspelen wordt er gewandeld met de hond en er is ook een buitenslaapbedje. Alle dieren, de pony’s, kippen, hond en katten, worden samen verzorgd. Binnen zingen ze graag bij de gitaar, lezen ze boeken, knutselen, tekenen, kleien en bakken ze graag. En natuurlijk wordt er ook gespeeld; samen en alleen. Over al deze avonturen schrijft Jeanette blogs voor Kinderopvang Totaal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.