Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

30+onderwijs blijft betaalbaar

30+onderwijs blijft betaalbaar

Dertig plussers die in de kinderopvang willen werken en zich moeten laten om- of bijscholen gaan niet meer betalen voor hun mbo-opleiding. Minister Van Bijsterveldt opperde in oktober 2010 het plan om de mbo-opleiding van derig plussers niet langer publiek te bekostigen, maar ziet nu van dit plan af. Het gezamenlijke optrekken  door de MBO Raad en het bedrijfsleven heeft z’n vruchten afgeworpen.

We hebben deze mensen hard nodig
‘Complimenten voor minister Van Bijsterveldt’ zegt Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad. ‘Den Haag heeft geluisterd naar het bedrijfsleven en het onderwijs en ingezien dat op deze manier snijden in onderwijs de deur naar de arbeidsmarkt zou hebben dichtgegooid voor 30-plussers die zich in het mbo willen laten scholen. Terwijl we juist deze mensen hard nodig hebben.’ Ook in de kinderopvang werken veel mensen die pas op latere leeftijd zich hebben laten omscholen om in de sector aan het werk te gaan. Een forse bezuiniging in deze opleiding had verstrekkende gevolgen kunnen hebben. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.