Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

2Samen biedt kinderopvang ‘om niet’ voor kwetsbaar kind

Wat als de gemeentelijke vergoeding voor kinderopvangkosten op basis van een Sociaal Medische Indicatie stopt na negen maanden, maar het kind gebaat is bij continuïteit op de dagopvang? Kinderopvang 2Samen kwam er met de gemeente niet uit en biedt nu, als uitzondering, kinderopvang ‘om niet’, met een symbolische eigen bijdrage van de moeder.
kinderopvang-in-veenendaal-twee-maanden-deels-dicht-vanwege-personeelstekort
Foto ter illustratie, via Pixabay
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Wat een mooi voorbeeld van puur maatschappelijke kinderopvang laat Kinderopvang 2Samen hier zien. Een voorbeeld dat veel kinderopvangorganisaties kunnen volgen; zo eenvoudig én zo waardevol tegelijkertijd, kan het zijn!
   Dit jongetje krijgt nu de kans een ontwikkeling door te maken waardoor hij op school en later als volwassene een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen zal hebben. Iets waar hij voor de rest van zijn leven van zal profiteren. Maatschappelijke kinderopvang kan voor kinderen die opgroeien in kwetsbare gezinnen, een wereld van verschil maken. In dit geval door een kind een kans te bieden die het anders (als de regels gevolgd zouden zijn) niet gekregen zou hebben. Goed gedaan 2Samen!!
   Hélène Smid (BMK)

  2. Lees alle reacties
  3. Kinderopvang om niet, omdat de gemeente geen mogelijkheden biedt voor een passende oplossing voor het kind, doen wij al jaren, en met meerdere kinderen per jaar.Dat terwijl wij maximaal 24 kinderen per dag opvangen. Dit probleem is groot.
   Steeds weer zou anders het kind, het gezin, de hoge prijs moeten betalen van het niet welbevinden en de ontwikkelingsafname van het kind. De regelgeving sluit in vele gevallen geheel niet aan bij de situatie waarin gezinnen regelmatig verkeren. Ik kan daar helaas meerdere voorbeelden van geven m.b.t. meerdere regels bedacht door de gemeente.
   Dan is de keuze snel gemaakt. Het zou mooi zijn als er een oplossing komt die niet enkel bestaat uit investering door onze kinderopvang. Al zouden ze alleen maar eens serieus luisteren naar, en meedenken over, alle discrepanties die zij veroorzaken.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.