Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

25.000 ouders zeggen gastouderopvang op

25.000 ouders zeggen gastouderopvang op

Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat 75.000 vraagouders een tegemoetkoming voor de gastouderopvang hebben aangevraagd. 25.000 vraagouders die eerder wel gebruik maakten van gastouderopvang zijn overgestapt naar de reguliere kinderopvang of kiezen nu voor informele opvang door familie/vrienden.

Verkeerde schatting
Het aantal professionele gastouders dat is overgebleven ligt nu op circa 55.000. Dit is veel meer dan de 15.000-20.000 gastouders waar het ministerie in eerste instanie rekening mee gehouden had. Volgens het ministerie het teken dat gastouders, gastouderbureaus en andere betrokkenen voortvarend aan de slag zijn gegaan met de nieuwe eisen in de wet Kinderopvang.

De GGD krijgt het druk
Gastouders hebben nog tot 1 september om zich te kwalificeren. Vervolgens gaat de GGD controleren of de gastouder aan alle vereisten voldoet. Bij een positieve uitkomst wordt de gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang opgenomen waardoor de vraagouder recht heeft op kinderopvangtoeslag. In januari 2011 is het definitieve aantal kinderen dat gebruik maakt van de professionele gastouderopvang bekend.

Bekijk hier nog een keer alle nieuwe eisen voor gastouders en de voortgang van de implemenatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.