Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

21 bespreektips voor een gesprek over kindermishandeling

Op de eerste dag van de Week tegen Kindermishandeling worden landelijk 21 Minuten-bijeenkomsten gehouden, waarin gepraat wordt over kindermishandeling. Kun je geen bijeenkomst bijwonen? Deze 21 tips ondersteunen het gesprek met collega's over dit onderwerp.
Bron: AdobeStock

In 12 provincies wordt vandaag tegelijkertijd 21 minuten gepraat over het onderwerp kindermishandeling. Het doel is dat professionals met elkaar in gesprek gaan over hoe zij samen kunnen werken in de aanpak tegen huiselijk geweld en kindermishandeling.

Olievlek

Ted Kloosterboer van Stichting Praat en Naomi Dessaur van Dessaur Trainingen hopen met 21 bespreektips een olievlek te verspreiden, waarin professionals overal in het land 21 minuten met elkaar praten over kinderen die thuis onveilig zijn en steun en/of hulp nodig hebben. Maar dat valt vaak niet mee, want waar begin je?

Bespreektips

In de 21 bespreektips, die zij opstelden, komen onder meer deze vragen aan bod: ‘Wat betekent het voor jou, ‘er voor een kind zijn’?’, ‘Kan je een kind steunen en tegelijkertijd de stappen van de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld volgen?’, ‘Hoe zie je eigenlijk of een kind onveilig is thuis?’ en ‘Hoe kun je iets voor ouders doen en zo het kind steunen?’.

Naomi vraagt af te sluiten met de vraag: ‘Wat ga je, wanneer je zorgen hebt over een kind, na vandaag anders doen dan gisteren?’ Naomi: ‘Het zou mooi zijn wanneer jij en je collega’s hier vervolgens over kunnen twitteren (#21minuten2017) of een boodschap achterlaten op onze Facebook pagina. Laten we gaan voor de olievlek!’

Bekijk hier de 21 bespreektips >>>


Minister Hugo de Jonge gaf vanochtend in Den Haag het startsein voor de Week tegen Kindermishandeling met het thema ‘Verbind voor het kind’. Professionals, organisaties en gemeenten organiseren samen bijeenkomsten en activiteiten om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.