2.000 euro schadevergoeding voor ouder in toeslagzaak

De Belastingdienst moet 2.000 euro schadevergoeding betalen aan een van de ouders bij wie onterecht de kinderopvangtoeslag werd stopgezet in 2014. Een kleine overwinning, maar alles behalve bevredigend, vindt advocaat van de ouder Eva Gonzalez Perez. ‘Dit weegt niet op tegen de schade die ouders geleden hebben.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: ANP

De ouder tekende bezwaar aan toen in 2014 de kinderopvangtoeslag onterecht werd stopgezet. De rechtbank van Amsterdam oordeelde dat de Belastingdienst de redelijke termijn voor het behandelen van dat bezwaar (zes maanden) ruim had overschreden. Het bezwaar werd pas na ruim drie jaar behandeld. De Belangdienst moet 2.000 euro schadevergoeding betalen voor ‘immateriële schade (….) in de vorm van spanning en frustratie’, aldus de rechter in zijn uitspraak, meldt Trouw.

Topje van de ijsberg

Maar dat is enkel een topje van de ijsberg, vindt Gonzalez Perez, die deze ouder en andere gedupeerde ouders in deze zaak vertegenwoordigt. ‘Vier jaar

0
522

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.