Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

16 september: deadline aanvragen Subsidieregeling Praktijkleren

Ondernemers in de kinderopvang die in het schooljaar 2019/2020 een praktijk- of werkleerplaats aanboden aan een student kunnen gebruik maken van de Subsidieregeling Praktijkleren. Aanvragen is mogelijk tot en met 16 september 2020.
AdobeStock

Nergens kun je je zo goed voorbereiden op je toekomstige beroep, als in het werkveld zelf. Om leerwerkplaatsen bij bedrijven te stimuleren, biedt de overheid een speciale subsidie die is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO controleert of de werkgever aan alle voorwaarden voldoet.

Tegemoetkoming kosten

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). De werkgever vraagt de subsidie ná afloop van de begeleiding aan.

Coronavirus

Het kabinet heeft maatregelen afgekondigd in verband met het coronavirus. Werkgevers kunnen als gevolg hiervan te maken hebben met gedwongen sluiting van 16 maart 2020 tot en met 19 mei 2020. De hoogte van de subsidie praktijkleren is afhankelijk van het aantal weken dat een leerbedrijf een BBL-student begeleidt. Voor werkgevers die te maken hebben met gedwongen sluiting tot en met 19 mei brengt de RVO de weken waarin zij de BBL-studenten niet konden begeleiden, niet in mindering op de subsidie. Ditzelfde geldt voor bedrijven die weliswaar niet gedwongen gesloten waren, maar die toch moesten sluiten, omdat voortzetting van het bedrijf, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, niet verantwoord was.

2.700 euro

De subsidie biedt een tegemoetkoming in de kosten tijdens de praktijkbegeleiding en is maximaal € 2.700 per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de deelnemer praktijkbegeleiding kreeg in het school-/studiejaar, dat loopt van 1 augustus tot en met 31 juli, inclusief een eventuele noodgedwongen sluiting vanwege het coronavirus.

Voorwaarden

Alle voorwaarden voor de Subsidieregeling Praktijkleren verschillen per onderwijscategorie en zijn terug te vinden op de website van de RVO. Aanvragen van de subsidie over het schooljaar 2019/2020 kan tot en met woensdag 16 september 2020, tot uiterlijk 17.00 uur. Weten welke stukken in de administratie moeten zitten? Lees dat hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.