Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo werkt de regio Nijmegen aan innovatie in de kinderopvang

KEI, het innovatienetwerk van KION kinderopvang, Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en het ROC Nijmegen, heeft een subsidie gekregen voor vernieuwing in de kinderopvang en een betere aansluiting van het onderwijs op de regionale arbeidsmarkt.
© Krakenimages.com / stock.adobe.com

In het KEI werken de deelnemende partijen aan vernieuwing van de kinderopvang en aan professionalisering van (toekomstige) medewerkers. Onderwijs en beroepspraktijk versterken elkaar: innovaties in de kinderopvang vormen input voor de opleiding en de professionalisering van toekomstige medewerkers draagt bij aan innovaties in de kinderopvang.

Een concreet project voor de komende periode is de gerichte inzet van IT-middelen om de ontwikkeling van het kind te bevorderen. Met dit project gaat KEI kennis ontwikkelen en een ict-ondersteunende speel- en ontwikkelomgeving ontwikkelen en toepassen in het onderwijs en de kinderopvang.

Leren op locatie

Een tweede belangrijk project is de ontwikkeling van leerwerkplaatsen op kinderopvanglocaties. HAN en ROC werken los van elkaar al geruime tijd aan leren op locatie, met name op basisscholen, maar nog nauwelijks in de kinderopvang. Voor KION biedt dit kansen om studenten beter op te leiden, te enthousiasmeren en te werven voor de opvang.

Verder ontwikkelt KEI curricula om toekomstige pedagogisch medewerkers te certificeren om te voldoen aan de kwaliteitseisen van Vroeg- en voorschoolse educatie. Deze curricula komen ook beschikbaar voor bijscholing van huidige medewerkers van KION kinderopvang. Het project onderzoekt ook welke aspecten binnen de VVE het belangrijkst zijn voor Nijmeegse kinderen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.