Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo vraag je een voorschot aan van de subsidie Praktijkleren

Het loket voor de subsidieregeling praktijkleren opent in de vierde week van mei de mogelijkheid een voorschot aan te vragen voor de subsidie. Er zijn uiteraard wel voorwaarden aan verbonden.
praktijkleren

Dat meldt de BK. Het doel van de voorschotregeling is werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoet te komen in al gemaakte kosten en te bevorderen dat praktijkleerplaatsen in het mbo blijven bestaan.

Je kunt alleen een voorschot aanvragen voor de periode van de start van het schooljaar 2019/2020 tot het moment van invoering van de coronamaatregelen op 16 maart 2020. Door het voorschot alleen uit te keren over de periode waarin de begeleiding van de bbl-student al heeft plaatsgevonden, is er minder risico op terugvordering.

Alleen een erkend leerbedrijf

Wanneer je een voorschot aanvraagt, ben je ook verplicht om uiterlijk 16 september 2020 een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen. Het voorschot wordt verrekend met de definitieve subsidie. Als je geen definitieve aanvraag indient, wordt het voorschotbedrag teruggevorderd.

Het voorschot kan alleen worden aangevraagd voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Daarbij gelden dezelfde voorwaarden als voor de bepaling van aanspraak op de definitieve subsidie: de aanvrager moet een door SBB erkend leerbedrijf zijn dat tijdens het studiejaar 2019/2020 één of meer bbl-studenten heeft begeleid.

Klik hier voor meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.