Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zo toon je aan dat een pm’er voldoet aan extra kwalificatie-eisen VE-groep

Een pedagogisch medewerker op een VE-groep moet aan meer kwalificatie-eisen voldoen dan een pedagogisch medewerker op een reguliere groep. Aan welke precies? En hoe kun je aantonen dat je medewerkers hieraan voldoen?
peuterspeelzaal
Beeld: AdobeStock

Het ministerie van OCW heeft onlangs een handige notitie gepubliceerd voor aanbieders van voorschoolse educatie (VE), GGD-inspecteurs en gemeenten. In de notitie staat beschreven hoe je kunt aantonen dat een pedagogisch medewerker voldoet aan de extra kwalificatie-eisen die nodig zijn voor het werken op een VE-groep.

Kwalificatie-eisen VE-groep

De voorwaarden om op een VE-groep te mogen staan zijn:

  1. de pedagogisch medewerker is in het bezit van een beroepskwalificatie voor werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang volgens de cao kinderopvang;
  2. de medewerker heeft met succes een specifieke scholing VE gevolgd;
  3. en voldoet aan de taaleis 3F VE

In de notitie staat exact beschreven welke diploma’s en certificaten behaald moeten zijn en hoe je kunt aantonen dat jouw pedagogisch medewerkers voldoen aan de (extra) kwalificatie-eisen VE-groep.

Lees hier de notitie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap >>

Kwaliteitseisen per 1 juli aangepast: wat gaat er veranderen?

Om de druk op de kinderopvangsector te verlichten, worden twee kwaliteitseisen versoepeld: het vaste-gezichtencriterium en de drie-uursregeling. Betekenen de versoepelingen dat we inleveren op kwaliteit? Of komt het de sector juist ten goede? We vragen het aan branchepartijen. Lees het premiumartikel hier >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.