Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnaars Ontwerpwedstrijd bekend

Marianne Velsink
Onlangs riepen we de lezers van Kinderopvangtotaal op om (samen met de kinderen) hun favoriete buitenruimte te ontwerpen. Daar zijn twee winnaars uit gekomen: BSO Jacob Catsstraat uit Zwolle en kinderdagverblijf Villa Petit Paradis uit Meppel.
Winnaars Ontwerpwedstrijd bekend

Met de lente in volle gang en de zomer voor de deur leek het ons leuk om pedagogisch medewerkers te stimuleren na te denken over de buitenruimte. Welke speelelementen ontbreken er en zou je graag nog willen toevoegen? Daarbij ging het niet alelen om het ontwerp, maar ook om de gedachte erachter. Kinderen werden uitgenodigd om mee te denken.

BSO Jacob Catsstraat

Bij BSO Jacob Catsstraat (foto 1 en 2) uit Zwolle werden de kinderen in het proces meegenomen. Zij wilden vooral: vrolijkheid en gezelligheid in de vorm van kleurrijke speelelementen. Er ontstond een discussie over een kleine zwemvijver in de buitenruimte. Heel gezellig, maar is dat wel veilig? Uiteindelijk kwam er een compromis: een zwemvijver met een beetje water en een kleurrijk hek eromheen. Bso Jacob Catsstraat verdiende met dit ontwerp twee gratis toegangsbewijzen voor het evenement Kind van Nature op 25 september. Dit evenement wordt georganiseerd door Veldwerk Nederland.

Villa Petit Paradis

Villa Petit Paradis in Meppel (foto 3 en 4) won prijzen van Buro Blad en Bureau Ris (Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur). Hier had alleen het team nagedacht over een verrijking van de buitenruimte. Er was een wens voor lutjepotjes in de buitenruimte (voor buitenslapen), een wilgenhaag en een blotevoetenpad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.