Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnaars Groene Giraf bekendgemaakt

Groene

Voor het tweede jaar is de duurzaamheidsprijs De Groene Giraf uitgereikt aan kinderopvanglocaties en -organisaties die zich inzetten voor natuur, milieu en duurzaamheid. De grote winnaars zijn: Kinderopvang ’t Hummelhus, bso STRUIN en Kinderopvangorganisatie Humanitas.

Op 21 november reikte juryvoorzitter en initiatiefneemster Ilse Vlaming van Plan d. de prijs uit in drie categorieën: kinderdagverblijf, bso en kinderopvangorganisatie. In iedere categorie werden meerdere organisaties genomineerd, variërend van twee tot drie organisaties.

Drie categorieën
In de categorie ‘Kinderdagverblijf’ won Kinderopvang ’t Hummelhus uit Oudehorne, in de categorie ‘Bso’ won bso STRUIN in Nijmegen en in de categorie ‘Kinderopvangorganisatie’ won de landelijke organisatie Kinderopvang Humanitas. Zij lieten in totaal 100 deelnemers van wie 5 andere genomineerden achter zich.

Checklist Duurzame Kinderopvang
De andere genomineerde organisaties waren: kinderdagverblijf De Geheime Tuin, kinderdagverblijf De Kroost, Bso Keet in de Kerk en Kiddo Care en Kinderopvangorganisatie KID in Dongen. Meedoen met de Groene Giraf kon, door in de zomer de Checklist Duurzame Kinderopvang in te vullen. Sommige organisaties gebruikten deze checklist niet alleen om zich voor de prijs aan te melden, maar ook om idëeën op te doen voor meer duurzaamheid op de locatie.

Jury
Een jury heeft uiteindelijk bepaald wie de drie winnaars zouden worden. De jury bestond uit: het Waarborgfonds Kinderopvang, Veldwerk Nederland, Urgenda, BOinK, TreeVelop en Bureau plan d., aangevuld met de drie winnaars van 2011: 2Samen uit Den Haag, Ons Kindercentrum uit Culemborg en De Tweeling uit Nijmegen.

Naar de site >>

Bron: De Groene Giraf
ANP Photo, Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.