Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wietplantage in pand peuterspeelzaal

In een gebouw aan de Maasstraat in Heerlen waarin ook een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf zitten, is woensdag een wietplantage opgerold. Burgemeester Paul Depla van Heerlen is woedend. 'Het is nu al zover gekomen, dat kinderen in gevaar gebracht zijn', liet hij weten.
Wietplantage in pand peuterspeelzaal
Foto: ANP Photo

Op de begane grond in het voormalige café stonden 567 planten. De ruimte op de begane grond wordt gebruikt door een carnavalsvereniging. Verder vindt ook de scouting in het gebouw een onderkomen. De wietplantage is geruimd toen de kinderen weg waren.

Sittard-Geleen

Eerder dit jaar werd ook al een wietplantage ontdekt in Limburg bij een kinderdagverblijf in Sittard-Geleen. De gemeente wilde toen het kinderdagverblijf sluiten, maar had hiervoor niet voldoende juridische grond. Uiteindelijk stelde de gemeente verscherpt toezicht voor een jaar in en een waarschuwing dat bij een volgende overtreding de locatie wel direct gesloten zou worden.

Meer agenten

Voor Depla is de vondst aanleiding om te pleiten voor meer agenten. ‘Dit is het échte drugsprobleem: illegale wietteelt door criminele organisaties met grote risico’s voor de brandveiligheid in wijken. Dit geval geeft overduidelijk aan dat we meer mensen nodig hebben om dit probleem hard aan te pakken.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.