Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wet OKE-bijeenkomsten in de regio

Wet OKE-bijeenkomsten in de regio

Nu het wetsvoorstel OKE door de Eerste Kamer niet controversieel is verklaard, kan het demissionaire kabinet doorgaan met de voorbereidingen voor de invoering van de voorgetselde wijzigingen in de Wet kinderopvang. Om iedereen te informeren over de veranderingen die gaan plaatsvinden, worden er regionele informatiebijeenkomsten georganiseerd die gratis te bezoeken zijn.

Vooral voor direcie en management
In 2009 zijn gemeenten al geïnfomeerd over de belangrijkste wijzigingen. Nu bieden MOgroep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, MOgroep Kinderopvang, BKN, BOinK en LPP (Landelijk Platform peuterspeelzalen) bijeenkomsten aan voor peuterspeelzaal-, kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen. De regionale bijeenkomst richt zich vooral op directie en management.

Data en locaties
Donderdag 1 april Van der Valk, Breda
Donderdag 8 april Van der Valk, Assen
Maandag 12 april Hotel Urbana, Zwolle
Donderdag 15 april Van der Valk,Maastricht
Maandag 19 april Aristo Lunetten, Utrecht
Woensdag 21 april Van der Valk, Akersloot / Alkmaar
Maandag 26 april Van der Valk, Hengelo
Donderdag 29 april Engels, Rotterdam

Lees meer informatie in de agenda >>

Stimuleren van onder af
Het Kabinet wil de komende jaren toewerken naar een harmonisatie van voorschoolse voorzieningen (peuterspeelzaal en kinderdagverblijven). De eerste stap binnen deze plannen is het verhogen van de kwaliteitseisen voor peuterspeelzaalwerk en het gelijktrekken van de kosten voor ouders voor beide voorschoolse voorzieningen. Het kabinet stimuleert hiermee harmonisatie ‘van onderaf’, oftewel samenwerking tussen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Hiervoor is een stimuleringsregeling in het leven geroepen..
Tot slot streeft het Kabinet naar de beschikbaarheid van een aanbod van het VVE-programma voor alle kinderen in de voorschoolse periode die dat nodig hebben. Gemeenten brengen het aanbod tot nog toe vooral in peuterspeelzalen onder, maar hebben hiervoor kinderdagverblijven steeds meer nodig. Ook omdat de afgelopen jaren een sterke groei valt waar te nemen in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.