Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkende moeder schaadt kind niet

Werkende moeder schaadt kind niet

Als een moeder binnen een jaar na de geboorte van haar kind aan het werk gaat, zet ze daarmee niet het welzijn van haar kind op het spel. De negatieve effecten van een werkende moeder worden volgens Amerikaans onderzoek van de Columbia University gecompenseerd door de positieve effecten.

Mentaal gezond en meer te besteden
Werkende moeders blijken een betere mentale gezondheid te hebben en houden er gezondere familierelaties op na. Bijkomend voordeel is dat werkende moeders meer te besteden hebben. De Amerikaanse kinderen in dit onderzoek gingen daardoor naar een beter kinderdagverblijf. In het onderzoek werd gekeken naar de fysieke gezondheid van het kind, de leesvaardigheid, het denkniveau en het vocabulaire. Maar ook naar factoren als inkomend, familierelaties en de meningen van leerkrachten en ouders over het gedrag van het kind. Overall scoorden kinderen van werkende moeders beter.

Minder één-op-één contact
Het grootste nadeel van een werkende moeder is dat er minder tijd overblijft voor een één-op-één contact tussen moeder en kind. Het allerbeste voor een baby is als een moeder parttime werkt. Onderzoeker Jane Waldfogel hoopt dan ook dat de studie, die is opgenomen in de Society for Research in Child Development, moeders de bevestiging geeft dat ze het werk gerust weer kunnen oppakken. ‘Toegegeven, soms is het zwaar om er een baan op na te houden, maar er kleven ook zeker belangrijke voordelen aan’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.