Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wendy van Duijn – Positief!

Afgelopen vrijdag was ik in Amsterdam op het congres “Plezierig op reis”, een landelijk evenement voor de kinderopvang. Dit congres werd georganiseerd door FCB en had als doel aandacht te vestigen op gezond en plezierig werken in de kinderopvang. Ik kan er kort over zijn, ik heb een dag vol plezier gehad!

Ik kan nogal eens kritisch zijn en een hang naar het negatieve hebben, maar afgelopen vrijdag was een zeer positieve dag. De dag was goed georganiseerd, mensen waren vrolijk en er was een zeer gevarieerd aanbod van leer- en entertainmentactiviteiten. Ik heb twee interessante workshops gevolgd, namelijk “aansprekend aanspreken” en “je krijgt wat je geeft”. Jammer genoeg kon ik me maar voor twee workshop inschrijven. Ik had graag nog meer gewild, want er waren meer aansprekende titels voor workshops aangekondigd. Hier had ik ook graag een kijkje genomen. Bijvoorbeeld de workshops “hoera ik fluit”, “recht voor z’n raap”, “muizen zonder staartje” en “van vervelend druk naar leuk bezig”.

Maar ‘mijn” twee workshops en alle andere dingen die op die dag aanwezig waren, zorgden ervoor dat ik met een “positief en dit ga ik in de praktijk brengen” gevoel fluitend naar huis ging. Leuke mensen ontmoet, die ik nooit eerder had gesproken. Maar deze mensen moest ik wel complimentjes geven in een workshop. Een zeer bijzondere ervaring. Er was ook een collega uit een “ver” verleden. Toen allebei nog groepsleidster (oeps… pedagogisch medewerker) in een instelling en nu beiden locatiemanager van een kinderdagverblijf. Opvallend was hoeveel we elkaar te vragen en te vertellen hadden.

Je zou zeggen, allebei manager van een kinderdagverblijf dus veel dezelfde ervaringen? Natuurlijk is dat deels ook zo, maar evenveel onderwerpen kwamen in ons gesprek langs waarvan ik dacht “goh daar zou ik wel meer over willen weten (o.a excellente groepsleidster), of ja daar zijn wij ook mee bezig (bijvoorbeeld verlengde openingstijden) en ja daar lopen wij ook tegenaan (zoals het maximaal aantal uur dat je alleen op de groep mag werken op een dag)”.

Dat brengt me bij het volgende. Na de positieve ervaring van afgelopen vrijdag om met veel onbekende “collega’s” te praten en steeds te merken dat ik op allerlei gebieden nog veel kan leren, bedacht ik dat ik graag een netwerkgroep leidinggevenden zou opzetten. Een groepje managers dat elkaar eens in de zoveel tijd spreekt over allerlei zaken in de kinderopvang. Ik zie zo’n groep niet als mogelijkheid de “concurrent” te kunnen blijven beconcurreren, maar meer als een mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Mocht je dit een positief idee vinden, laat dan wat van je horen. Mijn e-mailadres is wvanduijn@kinderopvang-plein.nl.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.