Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Welke politieke partij is het beste voor ouders?

In Nederland hebben ruim 3,3 miljoen mensen een of meer kinderen onder de 18 jaar die thuis wonen. Dat is bijna een kwart van alle mensen die op 17 maart mag stemmen voor de Tweede Kamer. Voor hen is een speciale kieswijzer ontwikkeld.    
stemmen, politiek
© stock.adobe.com

De kieswijzer is een initiatief van Ouders & Onderwijs en Stichting Voor Werkende Ouders. Doel is het bieden van een overzicht van politieke standpunten zoals de toegankelijkheid van de kinderopvang, het lerarentekort, de klassengrootte en verlofregelingen. Ook wil de kieswijzer ouders inzicht bieden in de standpunten van politieke partijen op het gebied van onderwijs, opvang en de combinatie werk-privé.

Toekomst kinderen

Ouders & Onderwijs en Stichting Voor Werkende Ouders ontwikkelden de stemhulp voor ouders, omdat deze groep niet alleen voor zichzelf stemt, ‘maar ook voor de toekomst van hun kinderen’. Door twintig vragen in te vullen weten ouders welke partij bij hun gezin past, aldus de initiatiefnemers.

Regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks deden een gezamenlijk voorstel om de kinderopvang gratis te maken. D66 kwam als eerste met het plan. De partij wil vier dagen per week gratis opvang voor kinderen tot een leeftijd van vier jaar, en daarna voor ieder kind een complete schooldag met onderwijs, opvang en huiswerkbegeleiding, inclusief warme lunch. Lees hier het hele verhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.