Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wel of niet de factuur doorbetalen wanneer groep in quarantaine moet?

Bij drie of meer besmettingen in de kinderopvang moet de groep in quarantaine. Maar wat betekent dit voor het doorbetalen van de factuur door ouders, wanneer er vanwege quarantaine geen kinderopvang wordt geboden? Moeten zij die wel of niet doorbetalen?
wel-of-niet-de-factuur-doorbetalen-wanneer-groep-in-quarantaine-moet
Andreas Steidlinger / Getty Images / iStock

Op

Registreren

2 REACTIES

  • Bedankt voor je reactie, Fred.
   Het lastige is dat dit geen wet van Meden en Perzen is. Het is een nieuwe situatie die zich sinds deze coronapandemie voordoet. De Rijksoverheid adviseert het volgende: “Wanneer in verband met corona een locatie kortstondig moet sluiten, kunnen ouders en kinderopvangorganisatie in onderling overleg afspreken dat ouders de kinderopvang door blijven betalen en dat de kinderopvangorganisatie op de normale manier door blijft factureren. De kinderopvangtoeslag voor ouders zal in dat geval ook gewoon door blijven lopen.” Het advies is dus om hierover met ouders heldere afspraken te maken.

   BOinK deelt daarover ook interessante (aanvullende) informatie: https://www.boink.info/nieuws/opvang-doorbetalen-bij-quarantaine-of-sluiting
   Hopelijk heb je iets aan de gegeven informatie. Sterkte!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.