Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weggelopen peuter zorgt voor onrust

weggelopen

Ouders van de tweejarige peuter, die onlangs zomaar weg kon lopen van zijn peuterspeelzaal in Spijkenisse, zijn woedend op de leiding van de peuterspeelzaal. De peuter is bijna een uur lang spoorloos geweest.

De peuter kon waarschijnlijk ontsnappen omdat het tuinhek openstond. De peuterspeelzaal bevindt zich in een wijkcentrum waar ook buurtbewoners komen. De eigenaresse in het Algemeen Dagblad: ‘Sommige buurtbewoners steken het plein over en vergeten het hek dicht te doen. In het vervolg gaan we de hekken afsluiten.’ De eigenaresse zegt zelf ook erg geschrokken te zijn en opgelucht dat het incident met een sisser is afgelopen.

Politie bellen
De vader vindt dat de leiding assertiever had moeten handelen om de peuter terug te vinden. Toen hij zijn zoontje om half twaalf van de speelzaal wilde ophalen, bleek de peuter al een half uur spoorloos. De politie was toen nog niet gebeld. Dit heeft de vader zelf gedaan. ‘Dat hadden de peuterleidsters veel eerder moeten doen’ zegt hij.

Helikopter
Nadat de politie op de hoogte was gebracht, werd direct een helikopter ingezet. Omwonenden werden via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar de peuter. Een buurman vond de peuter uiteindelijk om 12 uur huilend op straat. De jongen was naar huis gelopen, zo’n 650 meter van de peuterspeelzaal gelegen. Onderweg is het kind overgestoken en ook nog over een brug gegaan.

Bron: Algemeen Dagblad
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.