Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer een beoordelingssite voor de kinderopvang

Weer een beoordelingssite voor de kinderopvang

Met Kinderopvang.org is in korte tijd opnieuw een vergelijkingssite voor de kinderopvang gelanceerd. Na de Kinderopvangkaart, Vergelijkdekinderopvang.nl en Kinderopvang.tevreden.nl kunnen ouders ook op Kinderopvang.org kinderopvanglocaties beoordelen en vergelijken.

Kinderopvangkaart
Nu er na het verdampen van wachtlijsten in de kinderopvang voor ouders weer wat te kiezen valt, zijn meerdere ondernemers aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een vergelijkingssite. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp wil al langer dat de kinderopvangsector transparant is en verstrekte de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang subsidie om de Kinderopvangkaart te ontwikkelen. Na een trage start, draait de Kinderopvangkaart en kunnen ouders er sinds kort ook gastouderbureaus vinden.

Jonge vaders
Volgens Stefan Wobben, een van de oprichters van Kinderopvang.org, was er nog geen site voor het vergelijken en beoordelen van KDV’s en BSO’s in Nederland die zo overzichtelijk is: ‘Dat vonden wij een groot gemis’. De mensen achter Kinderopvang.org zijn zelf ook bijna allemaal jonge ouders, aldus Wobben: ‘Binnen dit team, met onder meer vijf jonge vaders, hadden we behoefte aan duidelijke informatie. Deze site is daaruit ontstaan.’

Inspectierapport
Toch kunnen ouders ook op de andere websites locaties vergelijken en beoordelen en het inspectierapport inzien. Vergelijkdekinderopvang verwelkomde onlangs haar duizendste kinderdagverblijf. Kinderopvangorganisatie Estro, zelf gebruiker van de beoordelingssite, is een groot voorstander van het verstevigen van het ouderrecht. ‘De stem van de ouders geldt. VergelijkDeKinderopvang.nl levert een goede bijdrage aan het creëren van meer inspraak van ouders en kan bijdragen aan een volgende stap naar het verwezenlijken van deze ontwikkeling’. Minister Kamp wil registratie in de Kinderopvangkaart verplicht maken als er voor eind 2012 minder dan 85 procent van de locatiegegevens zijn ingevuld.

Bekijk de nieuwste beoordelingssite kinderopvang.org >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.