Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer bestuurslid Brancheorganisatie opgestapt

Marianne Velsink
Sebastiaan Dekkers, directeur van gastouderbureau 4kids, is teruggetreden als bestuurslid van Brancheorganisatie Kinderopvang. Hij lag niet op één lijn met de andere bestuursleden op het gebied van zijn aandachtsgebied ‘gastouderopvang’.
De Brancheorganisatie is op zoek naar bestuursleden voor de profielen 'Kwaliteit en vakinhoud'
De Brancheorganisatie is op zoek naar bestuursleden voor de profielen 'Kwaliteit en vakinhoud'

Door het vertrek heeft de Brancheorganisatie vier vacante bestuursfuncties. Het is een onrustig jaar voor het bestuur van de Brancheorganisatie. In april stapten de drie bestuursleden Kristel Akerboom (De Kinderhaven B.V.), Yde Dragstra (KomKids B.V.) en Christien van Wijk (SKE Kinderopvang) op.

Personenregister

Dekkers bestuursschap heeft niet lang geduurd. Hij trad in maart 2015 aan. Zijn aandachtsgebied was gastouderopvang maar hij zette zich ook in voor de dossiers personenregister en directe financiering. Voorzitter Leo Houwen zegt in een persbericht het vertrek van Dekkers te respecteren en bedankt hem voor zijn inzet.

Nieuw bestuur

De Brancheorganisatie is op zoek naar bestuursleden voor de profielen ‘Kwaliteit en vakinhoud’, ‘Financiën en bedrijfsvoering’ en ‘HRM en werkgeverschap’. Daarnaast zoekt het bestuur een algemeen bestuurslid met een nader te bepalen aandachtsgebied. Gezien het vertrek van Dekkers ligt voor de hand dat dit ‘gastouderopvang’ zal zijn. Leden die zich willen kandideren, kunnen zich tot 28 december melden. Op de ledenvergadering van 17 februari worden de gekozen bestuurders benoemd.

Continuïteit

In de vernieuwde bestuursopzet van de Brancheorganisatie vertegenwoordigt ieder bestuurslid een profiel. Jeroen Nusteling (SDK Kinderopvang) vertegenwoordigt het profiel ‘Besturing en ondernemerschap’ en Jelmer Kruyt (Koningskinderen) ‘Politiek en lobby’. Houwen verwacht dat de continuïteit door ontbreken van bestuursleden op bepaalde portefeuilles niet in gevaar komt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.