Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang(totaal) nieuwe organisator Week van het Jonge Kind

De organisatie van de Week van het Jonge Kind wordt overgedragen aan het team van vakbladen Kinderopvang, Management Kinderopvang en Kinderopvangtotaal. In 2019 vindt alweer de zevende editie van dit evenement plaats met een openingsevent op vrijdag 5 april.
iStock

De werkgroepleden Ileen Purperhart, Maria de Bont, Carla Bienemann, Mascha Frische en Marlies de Haan maakten tijdens het openingscongres van dit jaar al bekend te stoppen met de organisatie van de week. Niet omdat de Week van het Jonge Kind geen succes was. Integendeel. De belangstelling voor de week, die door Ileen purperhart (Hestia Kinderopvang) in 2013 naar Nederland is gehaald, groeide.

Activiteiten op locatie

Na een openingscongres op de vrijdag voor de week vinden er tijdens de themaweek allerlei activiteiten op locatie plaats. Kinderopvangorganisaties worden uitgenodigd om de deuren te openen voor ouders, collega’s, politici en buurtbewoners om te laten zien wat zij doen voor het jonge kind. Bijvoorbeeld door een open dag te organiseren, experts uit te nodigen zoals een logopedist of diëtist of door creatieve of sportieve workshops te organiseren voor kinderen en eventueel hun ouders.

Speciale nieuwsbrief

Het thema van 2018 was ‘gezond opvoeden; waar leg jij de grens?’. Hoe de week voor 2019 precies ingevuld gaat worden, daarover buigt de nieuwe organisatie zich nu. Het plan is in ieder geval om ook in 2019 te starten met een openingsevent, in dit geval op vrijdag 5 april 2019. Speciaal voor de themaweek lanceert Kinderopvangtotaal een nieuwe nieuwsbrief. Hierin wordt het nieuwe thema van de week aangekondigd, welke activiteiten er in het land plaatsvinden en worden gerelateerde nieuws- en achtergrondartikelen gedeeld.

Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan hier. Kies voor Nieuwsbrief Week van het Jonge Kind

Lees hier meer over de editie van afgelopen jaar

1 REACTIE

  1. Gefeliciteerd! Wist je dat we in Almere in de Week van het Jonge Kind komend jaar al weer de 5e editie van de Dag van het Jonge Kind vieren? Dat is komend jaar zelfs een dubbele editie: op donderdagavond 11 april 2019 en vrijdagochtend 12 april 2019. Dat is een congres georganiseerd door en voor professionals uit het werkveld Jonge Kind Almere. Daarnaast ook de 5e editie van het Jonge Kind Festival. Een festival waarmee de Week van het Jonge Kind geopend wordt, op 06 april 2019, en waarin Almeerse professionals zich presenteren aan de ouders en jonge kinderen van de stad. De hele week organiseren Almeerse professionals extra activiteiten voor het jonge kind en ouders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.