Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webinar over gezonde lucht in de kinderopvang: ‘Belangrijker dan ooit’

Een gezond binnenklimaat is essentieel, helemaal in deze tijd. Hoe kun je de luchtkwaliteit in de kinderopvang verbeteren? En wat zijn de gevolgen van derdehands rook? Over deze en andere vragen over luchtkwaliteit gaat het gratis webinar ‘Gezonde lucht in de kinderopvang, belangrijker dan ooit’, op woensdagavond 15 september.
webinar-over-gezonde-lucht-in-de-kinderopvang-belangrijker-dan-ooit
Romolo Tavani / stock.adobe.com

Gezonde lucht was altijd al een voorwaarde voor gezonde kinderopvang, maar aandacht voor een gezond binnenklimaat is in deze coronatijd misschien wel belangrijker dan ooit. Ook wordt er in het webinar ingegaan op de gevolgen van derdehands rook voor het binnenklimaat. Derdehands rook zijn de stoffen die tijdens het roken neerdalen op kleding, huid en haar en achterblijven nadat iemand klaar is met roken. Die giftige rookresten kunnen later worden ingeademd door de kinderen.

Voor professionals in de kinderopvang

Het webinar is bedoeld voor professional in de kinderopvang, zoals pedagogisch medewerkers, locatiemanagers en gastouders, maar is ook geschikt voor ouders. Het webinar wordt georganiseerd door de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK), Gemeente Utrecht, GGD regio Utrecht en Beroepsvereniging Pedagogisch Professionals in de Kinderopvang (PPINK). ‘We leggen uit hoe je zelf als pedagogisch medewerker, als aanbieder van kinderopvang en als ouder zelf hierbij de regie kan nemen en morgen al aan de slag kunt’, meldt BOinK.

Onderwerpen

Eelco Eerenberg (Wethouder volksgezondheid en jeugd & jeugdzorg van Gemeente Utrecht), Jeroen Bommelé (onderzoeker Trimbos Instituut), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK) en Linda Dijkstra (GGD regio Utrecht) gaan onder andere in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is binnenmilieu?
  • Hoe krijg je een gezond binnenklimaat, ventileren en luchten.
  • Geen geld en toch aan de slag?
  • Investeren in gezonde lucht, praktische tips.
  • Wat is derdehands rook en wat zijn de risico’s?
  • Hoe maak ik mijn kinderopvang (derdehands) rookvrij? Een stappenplan.
  • Wat is de rol van de Gemeente Utrecht en GGD regio Utrecht?

Datum: woensdag 15 september om 20.00 uur. Meld je hier aan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.