Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webinar gezonde lucht over gezond binnenklimaat en derdehands rook

Op 15 september om 20.00 uur organiseren de belangenorganisaties BOinK en PPINK het webinar ‘Gezonde lucht in de kinderopvang, belangrijker dan ooit’.
binnenklimaat
© martin-dm / Getty Images / iStock

Het webinar is bedoeld voor kinderopvangmedewerkers uit het hele land. Bij meer dan 500 aanmeldingen krijgen medewerkers uit de regio Utrecht voorrang. De bedoeling is om in de toekomst dit webinar ook in samenwerking met andere gemeenten te organiseren.

Tijdens het webinar krijg je handvatten om de luchtkwaliteit in de kinderopvang te verbeteren. Gezonde lucht was altijd al een voorwaarde voor een gezonde kinderopvang. Covid, maar ook de risico’s van derdehands rook maken nog eens duidelijk hoe belangrijk een gezond binnenklimaat is.

Onderwerpen

Eelco Eerenberg (Wethouder gemeente Utrecht), Jeroen Bommelé (onderzoeker Trimbos Instituut), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK) en Linda Dijkstra (GGD regio Utrecht) gaan onder andere in op de volgende onderwerpen:

• Hoe krijg je een gezond binnenklimaat, ventileren en luchten?
• Geen geld en toch aan de slag?
• Investeren in gezonde lucht, praktische tips.
• Hoe maak ik mijn kinderopvang (derdehands) rookvrij? Een stappenplan.

Wat is derdehands rook?

Derdehands rook zijn de stoffen die tijdens het roken neerdalen op kleding, huid en haar en achterblijven nadat iemand klaar is met roken. Die giftige rookresten kunnen later worden ingeademd door de kinderen.

Klik hier om u aan te melden

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.