Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wat vindt de sector van het nieuwe coalitieakkoord? ‘Een kinderopvangloterij’

In het kersverse coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB is kinderopvang prominent opgenomen. In het hoofdlijnenakkoord schrijft het nieuwe kabinet: ‘Stelselherziening kinderopvang; bijna gratis voor werkende ouders en overheveling naar instellingen, wordt doorgezet.’ Hoe kijkt de sector naar dit coalitieakkoord?
coalitieakkoord
Foto: ANP

Het

Registreren

1 REACTIE

  1. Huidige stelsel is niet zo heel ingewikkeld en er is al best veel belasting voordeel, als de uurprijs niet geindexeerd wordt moeten organisaties nog meer bezuinigen, willen we goede en kwalitatieve hoge kinderopvang?? Of zijn wr inmiddels een oppas geworden en mogen we niks meer. De meeste kinderopvang kan geen uitjes veroorloven in de vakantie omdat het te duur is, bijna alle kinderopvang hebben te weinig personeel, ouders eisen steeds meer maar willen er niet voor betalen? Als je het gratis tot bijna gratis maakt zullen wachtlijsten groter worden, want er mogen ook maar max aantal kinderen in een ruimte aanwezig zijn.

    Soms vraag ik me af of dit wel doordacht is of gewoon een lokkertje is om mensen weer jaren in de waan te laten dat alles zo eenvoudig en is gratis kan, alleen maar omdat het in een ander land zo is?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.