Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat staat er dit najaar op de agenda van het Expertisecentrum Kinderopvang?

De zomer is nog in volle gang, maar met het Expertisecentrum Kinderopvang blikken we alvast vooruit naar dit najaar. Want dan staan er allerlei inspirerende (online) activiteiten gepland. Wat is er zoal te doen?
wat-staat-er-dit-najaar-op-de-agenda-van-het-expertisecentrum-kinderopvang
Halfpoint / stock.adobe.com

Risicovol spel

Het thema ‘Risicovol spel’ staat nog steeds op de agenda. Zo kun je donderdag 6 oktober het webinar ‘Risicovol spel: Wat vindt de GGD?’ volgen. Over waarom veel dingen juist wél mogen van de GGD, verteld door een toezichthouder van de GGD. Je krijgt tips voor het vastleggen van risicovol spel in je beleid en het gesprek met de GGD hierover.

Een maand later, op dinsdag 15 november, is er een webinar over hoe je met ouders in gesprek gaat over risicovol spel. Zitten alle ouders te wachten op een schram of een bult? En weten zij hoe belangrijk risicovol spelen is voor de ontwikkeling van hun kind? Tijdens dit webinar krijg je handvatten om ouders te betrekken bij het risicovol spelen.

Onderlinge interacties

Op donderdag 13 oktober is er een webinar over hoe je onderlinge interacties tussen kinderen stimuleert. Kinderen kunnen veel van elkaar leren. Maar hoe faciliteer en begeleid je dit eigenlijk? In dit webinar krijg je handvatten om met pedagogisch professionals aan de slag te gaan om meer mogelijkheden te creëren voor onderlinge interacties.

Positieve gedragsondersteuning

En hoe ga je om met ‘ongewenst’ gedrag van kinderen? Op dinsdag 8 november een webinar over waarom positieve gedragsondersteuning zo belangrijk is. Zit jij ook wel eens met je handen in het haar bij ‘ongewenst’ gedrag van kinderen? Dit webinar gaat in op de rol van pedagogisch medewerkers bij het doorbreken van negatieve gedragspatronen en hoe zij daardoor bijdragen aan een positieve ontwikkeling op de lange termijn.

Kansen voor de bso

Nog niet uitgeleerd? Op donderdag 23 november is er het pedagogisch practicum ‘Stappen om de bso weer uitdagend te maken’. Kinderen vanaf 8 jaar vinden de bso vaak ‘niet leuk genoeg’ meer. Hoe komt dat? En wat willen ze? Tijdens dit practicum maak je een plan om de bso ook voor oudere kinderen aantrekkelijk te houden.

Hoe kun je kinderen uitdagen om zich te ontwikkelen en ze hier goed bij begeleiden? Dat leer je tijdens de nieuwe opleiding associate degree Didactisch Educatief Professional (DEP). Deze tweejarige hbo-opleiding (niveau 5) start vanaf 28 september 2022 op Hogeschool Viaa in Zwolle. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.