Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waarborgfonds: ‘bezuinigingen kinderopvang werken averechts’

Waarborgfonds: 'bezuinigingen kinderopvang werken averechts'

Het Waarborgfonds Kinderopvang waarschuwt ervoor dat de voorgestelde bezuinigingsmaatrgelen op de kinderopvang averechts gaan werken. Onderdeel van het voorstel van de minister is het terugsluizen van 25 miljoen euro tijdelijk garantievermogen van het Waarborgfonds Kinderopvang.

Verhogen van de uurprijzen
Het fonds denkt dat het onttrekken van het tijdelijke garantievermogen er alleen maar toe gaat leiden dat kinderopvangondernemers zich gedwongen zullen zien om de uurprijs te verhogen. Het gevolg daarvan is dat de overheid ervoor moet kiezen haar bijdrage te verhogen om kinderopvang vor ouders betaalbaar te houden en de negatieve effecten op de arbeidsparticipatie tebeperken. Uiteindelijk is er dan niks bespaard, integendeel.

Kosten en baten
Al maanden kampt het Waarborgfonds Kinderopvang met een garantietekort. Hierdoor loopt het aantal investeringen in kinderopvangkwaliteit al terug. In het najaar van 2010 zullen de resulaten bekend worden gemaakt van een studie naar de maatschappelijke kosten en baten van het Waarborgfonds Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.