Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vraag hem nu aan: de Kleine Beweegsubsidie

Om bewegen voor jonge kinderen ook thuis te stimuleren, en daar ouders bij te betrekken, kunnen professionals per 1 februari de Kleine Beweegsubsidie aanvragen van maximaal 1.500 euro bij het Kenniscentrum Sport. Er zijn slechts 30 subsidies beschikbaar.
Kenniscentrum Sport

Ouders/verzorgers en grootouders spelen een belangrijke rol in het beweeggedrag van jonge kinderen. Professionals die met deze kinderen werken weten als geen ander wat in de omgeving speelt en kunnen de stimuleringssubsidie inzetten waar deze het meest resultaat heeft. Daarom is Kenniscentrum Sport is op zoek naar organisaties die een innovatief idee hebben om bewegen in de thuissituatie te stimuleren, en daar vanzelfsprekend (groot)ouders/verzorgers bij betrekken.

Bewustwording, motivatie en gedragsverandering

In totaal ontvangen dertig lokale organisaties een subsidie van maximaal 1.500 euro voor projecten die gericht zijn op bewustwording, motivatie of gedragsverandering bij (groot)ouders/verzorgers van het jonge kind. Daarbij wordt ook gevraagd om eigen inzet van tijd of financiële middelen. Er wordt geselecteerd op criteria zoals uitvoerbaarheid, onderbouwing en het verwachte resultaat.

Subsidieaanvraag

Aanvragen van de subsidie kan per 1 februari 2020. De termijn sluit zodra er 75 aanvragen binnen zijn, of als dat aantal niet gehaald wordt, op 29 februari 2020. Bekijk hier de voorwaarden >>

Kleine Beweegagenda

Deze subsidieregeling is één van de projecten uit de Kleine Beweegagenda: een initiatief van het Ministerie van VWS, Kenniscentrum Sport en het Mulier Instituut. Samen met tientallen partijen gaan zij de komende jaren aan de slag om kennis over bewegen voor nul tot vierjarigen te vergroten en professionals te helpen en te stimuleren meer in te zetten op bewegen voor de allerjongsten.

Vragen? Neem contact op met Kenniscentrum Sport via kleinebeweegagenda@kcsport.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.