Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzichtig optimisme in Friese kinderopvang

SKIK Kinderopvang uit Joure durft zich in de lokale krant weer voorzichtig optimistisch uit te laten over de toekomst. De bezetting is gestabiliseerd en op dinsdag en donderdag zit het kinderdagverblijf zelfs weer bijna vol.
Voorzichtig optimisme in Friese kinderopvang
Foto: ANP Photo

‘Het is te vroeg om te stellen dat er sprake is van een herstel van de markt en of dit van structurele aard is,’ zegt directeur Ineke Fennema in de Jouster Courant, ‘maar ik hoor soortgelijke signalen bij collega’s in het land en ben daarom voorzichtig optimistisch.’

Goedkopere opvang

Met het vooruitzicht dat de kinderopvang in 2014 voor veel ouders goedkoper wordt, ziet de toekomst er iets rooskleuriger uit voor kinderopvangorganisaties. Volgens Fennema is er een grens gekomen aan mogelijkheden voor ouders om te bezuinigen op kinderopvang. ‘We zien kinderen terugkomen, bijvoorbeeld omdat ouders weer een baan hebben gevonden of omdat alternatieve opvang niet voldeed.’

Ontslagen

De buitenschoolse opvang is sinds het voorjaar stabiel en er is groei in zicht. De van oudsher drukste dagen dinsdag en donderdag zijn op het kinderdagverblijf weer bijna vol. Gedwongen ontslagen zijn uitgebleven bij SKIK en als de stabilisatie inderdaad doorzet, zullen ontslagen bij de Friese organisatie niet meer aan de orde zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.