Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Voortdurende screening kinderopvangmedewerkers

Voortdurende screening kinderopvangmedewerkers

Zodra er een melding binnenkomt van een strafbaar feit in het Justitieel Documentatie Systeem van het ministerie van Veiligheid en Justitie, gepleegd door een medewerker in de kinderopvang, wordt de betrokken werkgever direct op de hoogte gesteld. Met deze voordurende screening van kinderopvangpersoneel hopen de ministers Henk Kamp en Ivo Opstelten meer veiligheid te garanderen.

Europese gegevens
Maandag sturen de twee ministers van Sociale Zaken en Veiligheid en Justitie een brief hierover naar de Tweede Kamer. Eerder werd bekend dat vanaf april 2012 bij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) automatisch de gegevens uit andere Europese landen worden meegenomen. Het gaat om een aanscherping van maatregelen die al zijn genomen na het advies van de commissie-Gunning over het toezicht in de kinderopvang wegens de zedenzaak bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam. Het kabinet trekt € 3 miljoen extra uit voor de toezicht en handhaving in de kinderopvang, in totaal bedraagt het budget hiervoor vanaf 2012 € 24,9 miljoen per jaar.

Lees hier de brief van Kamp en Opstelten >>

2 REACTIES

  1. Dan hoef ik dus ook geen VOG meer in te leveren. Maar wordt het dan direct even ook geregeld voor onderwijskrachten, scoutingleiding, verplegend personeel, sportleiders en religieuzen? Waarom alleen voor kinderopvang? Koe bij horens? 1 koe in een weilanden vol……

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.