Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorlichtingscampagne van start over kinderopvangtoeslag

Om zoveel mogelijk ouders te attenderen op de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen, start de overheid een voorlichtingscampagne. Ook de nieuwe regels voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2014 krijgt volop media-aandacht.
Voorlichtingscampagne van start over kinderopvangtoeslag
Foto: ANP Photo

Veel ouders bleken niet op de hoogte te zijn van de regel dat ze de kinderopvangtoeslag voor 2012 en 2013 alleen nog voor dezelfde maand en de maand ervoor konden aanvragen. Zij liepen daardoor geld mis dat bij sommige ouders opliep tot enkele duizenden euro’s. Minister Asscher besloot na aandringen van politici en BOinK de regel terug te draaien. Ouders konden alsnog hun kinderopvangtoeslag voor 2012 en 2013 aanvragen.

Communicatie kinderopvang

Dat een grote groep ouders niet op de hoogte was van de nieuwe regels, heeft de minister verrast. Onlangs maakte hij bekend een grootschalig onderzoek te houden naar de communicatie van kinderopvangorganisaties. De Belastingdienst heeft de ouders die nog kinderopvangtoeslag tegoed hebben, aangeschreven. Een groep ouders heeft hier gehoor aan gegeven en de toeslag alsnog aangevraagd.

Breed scala aan communicatieactiviteiten

Maar om niet opnieuw ouders mis te lopen, wil de overheid nog meer aandacht genereren. Zelf spreekt minister Asscher van een ‘breed scala aan communicatieactiviteiten en -middelen’. Er verschijnen artikelen in huis-aan-huisbladen en er komt informatie in bladen die gericht zijn op zelfstandigen en jonge ouders. De communicatiestroom voert ook langs kinderopvangorganisaties, gastouderbureaus en de belangenvereniging voor ouders, BOinK. Met banners en adword-campagnes worden ouders online over de toeslagenregels geïnformeerd.

Toeslagen

Ook de VNG zet zich in door informatieteksten onder alle gemeenten te verspreiden. De website toeslagen.nl speelt een centrale rol in de communicatie. Veel ouders gebruiken deze site al als ze meer informatie willen ontvangen over kinderopvangtoeslag.

Najaarscampagne

In het najaar kunnen we een nieuwe campagne tegemoet zien. Vanaf 1 januari 2014 kunnen ouders alleen nog kinderopvangtoeslag aanvragen voor de maand waarin de aanvraag wordt gedaan en voor de drie maanden ervoor. De voorlichting breidt zich dan ook uit met radiospots.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.