Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorleesrecord ruim verbroken

De oproep van Stichting Lezen & Schrijven om het wereldrecord voorlezen te verbreken heeft veel kinderen en volwassenen bereikt. Er was gerekend op minimaal 15.000 kinderen, uiteindelijk lazen er op donderdag 9 september om 15.00 uur precies 45.831 kinderen. Dat is drie keer zoveel deelenmers als waar op was ingezet.

Ook op de Antillen
Niet alleen in Nederland werd er gelezen, ook op de Antillen werd minimaal een minuut gelezen uit het boek Geel gras van Simon van der Geest. Voorwaarde was dat er aan een groep van minimaal 20 kinderen voorgelezen zou worden. Als bewijs moest een foto van de klok en de leerlingen met het voorleesexemplaar op de foto worden gezet. In het Luxor Theater in Rotterdam werd een uitgebreid programma georganiseerd rondom het voorleesrecord.

Een kwartier voorlezen per dag
Met dit record wil de Stichting Lezen & Schrijven aandacht vestigen op het belang van lezen. Kinderen die 15 minuten per dag worden voorgelezen, horen een miljoen nieuwe woorden per jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.