Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Voorjaarsnota: 200 miljoen tekort op kinderopvang

Voorjaarsnota: 200 miljoen tekort op kinderopvang

Hoewel het begrotingstekort mee lijkt te vallen, zijn er op de kinderopvang overschrijdingen van 200 miljoen euro. Daarmee behoort kinderopvang samen met de gezondheidszorg tot één van de grote financiële tegenvallers op de voorjaarsnota.

Gezondheidszorg
In de gezondheidszorg is een tegenvaller van 1,1 miljard euro. Ook de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen vallen tegen (150 miljoen euro) en ook op overige uitkeringen  is een tekort van 150 miljoen euro. Meevallers zijn er ook, bijvoorbeeld doordat het kabinet 300 miljoen euro minder hoeft uit te geven aan werkloosheidsuitkeringen, omdat de werkloosheid door het aantrekken van de economie in Nederland minder hoog is dan verwacht. De economische groei zorgt ook voor hogere gasbaten en belastinginkomsten en lagere renteuitgaven.

Miljoenennota 2012
In de Miljoenennota van 2012 zal blijken welke maatregelen er worden aangekondigd om bijboorbeeld het tekort op de kinderopvang aan te pakken. Minister Kamp gaf in een eerder stadium al aan dat de bijdrage van het Rijk aan de kinderopvang omlaag moet. Hij wil naar een model waarin ouders een derde van de opvangkosten betalen en werkgevers en het Rijk ook.

Naar de Voorjaarsnota >>

3 REACTIES

  1. Vroeger, helaas ben ik niet van de vroegere generatie of uit een warm hartelijk land waar het zorgen voor elkaar nog vanuit je hart tot leven komt. Erg jammer al die Egoïstische zelf ingenomen medemensen die durven te zeggen dat ze sociaal bezig zijn en enkel gebruikmaken van het geen waar men recht op heeft? Wel jammer dat er in de zogenaamde sociale leefomgeving men zo weinig geeft en neemt.
    Welkom in de werkelijkheid van het huidige Kapitalistische bestaan. Ikke, ikke laat een ander “sociale voorzieningen” maar stikken!.

  2. Lees alle reacties
  3. wat een negatieve en ongenuanceerde reactie, Kessels. Door de nieuwe wet op de gastouderopvang in 2010 zijn verreweg de meeste grootouders-ouders koppels die z.g. misbruik maakten er wel uitgefilterd. De huidige gastouders, of dat nu grootouders zijn of niet, voldoen aan hoge eisen en moeten ook heel wat investeren aan inzet in hun privéleven om de kinderen kwalitatief goede opvang te bieden. Helemaal niet lekker makkelijk verdiend!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.