Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voor ouders: wat doen bij klachten over de kinderopvang?

Wat kun je als ouder of oudercommissie doen als je een klacht hebt over de kinderopvang? Daarvoor is een uitgebreide interne klachtenregeling beschikbaar. BOinK, de Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang, komt met een heldere visual, waarin uitgelegd wordt wat je met een klacht kunt doen.
voor-ouders-wat-doen-bij-klachten-over-de-kinderopvang
fotogestoeber / stock.adobe.com

We willen het allemaal: de beste kwaliteit kinderopvang bieden voor álle kinderen. Toch kan het voorkomen dat een ouder niet tevreden is over de kinderopvang. Is er een klacht? Dan moet de ouder dit allereerst bespreken met de verantwoordelijke persoon op de opvang. Komen zij er samen niet uit? Dan kan het klachtenreglement van het kinderdagverblijf, de bso, het gastouderbureau of de peuterspeelzaal geraadpleegd worden. Kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus zijn wettelijk verplicht een klachtenreglement te hebben.

Model voor kinderdagopvang, bso’s en gastouderopvang

Er is een model intern klachtenreglement voor kinderdagverblijven en bso’s. En een model intern klachtenreglement voor gastouderopvang. Kinderopvangorganisaties kunnen in dit model hun eigen gegevens invullen.

Visual

Om de stappen uit zo’n reglement eenvoudig weer te geven, heeft BOinK een visual ontworpen: een stroomschema met daarop helder de stappen uit de klachtenprocedure weergegeven. Dit kan ouders en oudercommissies helpen bij het melden van een klacht.

Bekijk de visual:

voor-ouders-wat-doen-bij-klachten-over-de-kinderopvang

Download de visual ‘Klachten in de kinderopvang’ hier >>

Meer informatie voor ouders over klachten en conflicten in de kinderopvang staat op de website van BOinK >>

Het ‘Model interne klachtenregeling kinderopvang’ is vernieuwd. Na drie jaar was het model toe aan een update, vonden sectorpartijen. Vooral het taalgebruik is aangepast, waardoor het model duidelijker is voor ouders, oudercommissies en kinderopvangorganisaties. Ook sluit het model meer aan bij de eisen uit de Wet kinderopvang. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.