Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Volgend kabinet, realiseer één basisvoorziening’

De PO-Raad heeft weinig vertrouwen in de plannen die het huidige kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. Zij roept een volgend kabinet alvast op om één basisvoorziening voor alle kinderen van 0-12 jaar te ontwikkelen.
1 PO-Raad wil basisvoorziening.jpg
Om kansengelijkheid te bevorderen

Volgens de PO-Raad claimde het kabinet dat het primair onderwijs er de komende tijd flink op vooruit gaat. Deze positieve boodschap blijkt vooral gestoeld op gegoochel met cijfers, stelt de PO-Raad. Het primair onderwijs moet zich niet rijk rekenen.

Vluchtelingenkinderen

Zo is de belofte dat iedere leraar er volgend jaar 500 euro extra bij krijgt, niet nieuw. Dit is het resultaat van eerder gemaakte afspraak door cao-partners.Met haar plan een tweede jaar taalonderwijs voor vluchtelingenkinderen te bekostigen, lijkt het kabinet een opdracht van de Tweede Kamer uit te voeren. Een meerderheid schaarde zich in juni achter een motie die dit regelt. In totaal trekt het kabinet hiervoor 15 miljoen euro uit terwijl minstens 24 miljoen euro was toegezegd.

Doorgaande lijn

De opdracht voor een volgend kabinet is wat de PO-Raad alvast helder. Om kansengelijkheid te bevorderen, is het noodzakelijk dat kinderopvang, gemeenten, peuterwerk en onderwijs in een doorgaande lijn op elkaar worden afgestemd en er één basisvoorziening is voor álle kinderen van 0-12 jaar. Op die manier kunnen jonge kinderen zich optimaal ontwikkelen.

ICT

Ook vraagt de organisatie om hogere salarissen voor leraren en investeren in ICT. ‘Ook ICT kan een belangrijke bijdrage leveren aan kansengelijkheid en meer onderwijs op maat. Met ICT kan een leerling meer op zijn eigen niveau les krijgen. Investeren in ICT, een goede digitale infrastructuur en digitale leermiddelen, is daarom een must’, vindt de PO-Raad.

Lees meer op de website van de PO-Raad

In de kinderopvangbranche werd kort de de bekendmaking voorzichtig positief gereageerd op twee dagdelen opvang voor alle peuters. Belangenorganisaties hoopten toen al dat de volgende stap naar meer integratie van doelgroepen snel zou worden gezet. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.