Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Voer bkr-maatregel voor kleine aanbieders gefaseerd in’

De kinderopvangtoeslag moet niet met ruim 4, maar met ruim 7 procent geïndexeerd worden in 2019. Verder moeten kleine kinderopvangaanbieders langer de tijd krijgen om zich aan de nieuwe beroepskracht-kindratio (bkr) te houden. Met deze maatregelen komen kinderopvangorganisaties minder snel in financiële problemen. Dit concludeert Buitenhek in het praktijkonderzoek.
Thinkstock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


 • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
 • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

 1. Beste overheid, instanties en bracheverenigingen in het belang van het kind…toch?

  Ik snap de hectiek in de KDV over de toegenomen extra kosten en de “te lage” vergoeding daartegenover…Terecht! Maar heeft iemand in de gaten dat de vergoeding in de BSO 34ct per uur gaat dalen? Terwijl de kosten, ook op BSO, zullen stijgen.. (CAO impact etc.) Dat heeft wellicht nog veel meer impact! Kinderen in de BSO zijn geen 4 jaar (KDV) maar wellicht 8 jaar bij je (of toch niet…) … ik denk echt dat, als de voorgenomen tariefstelling en BKR maatregel doorgaat, er veel ouders zullen aangeven dat ze zelf de opvang weer zullen verzorgen. (het huishouden gaat toch uiteindelijk om de portemonnaie en, wanneer betaalbaar, dan ook de idealen) … met Sleutelkinderen ” iPads all day long” in het vooruitzicht, lekker makkelijk….. Het impliceert: Geen directe kennis meer opdoen van het BuitenSchoolse (=lees : sociaal leven en omgang met anderen)….Het daarbij niet leren van normen en waarden en fouten mogen maken en begeleiding krijgen hoe dit te kunnen verbeteren . Dit is naar mijn idee iets wat je steeds minder op school leert ..(want daar moeten we CITO presteren en aan lijstjes voldoen en leraren met een te volle klas (30!) en agenda)…..een diploma beloond je aan het einde als je voldaan hebt… maar waar zijn alle waarden die je echt vormen? Weet je wat dat nou echt kost aan zorg en andere zorgen in de toekomst?Pfff..

  Máár dan heb je gelukkig een instrument wat aandacht kan geven aan juist die andere elementen die je eigenlijk werkelijk kunnen vormen en er toe doen in de toekomst….(BSO voor degenene die dat nog niet door had 😉 door juist in kleinere groepen persoonlijke aandacht te geven en dingen in het leven te ontdekken… (want papa én mama moeten werken anders red de economie het niet)

  Maar nee, let op! Daar kun je ook minder aandacht geven!

  De verbreding in de BKR van 1op10 naar 1op12 is geen kwaliteitsverbetering… dat is een regelrechte bezuiniging!….en als je kinderen hebt van 7+ dan pas mag je het toepassen…en dat is nou net de leeftijd waarbij ouders denken… kost te veel.. uurtje alleen thuis.. red ie wel… Echte vooruitgang de IKK! Ouders die niet het sleutelkind overwegen: niet aan het werk maar toch weer thuis..lekker haaks op de toch al overspannen economie, waarbij we al een tekort hebben aan werknemers in alle DOEN disciplines…Nee, dan gaan we weer voor gastarbeiders want de moeders zitten thuis met hun dure HBO opleiding voor de kids…..

  Waar zijn we nu mee bezig!?

  Mogen we nu eens lange termijn visie van de overheid verwachten ipv elk jaar je strategie te moeten aanpassen omdat Den Haag weer een maatregel toepast..(of niet)? Laat ons nou eens ondernemen en steun de ondernemers in kennis en wijsheid nu eens die het elke dag weer voor elkaar moeten krijgen om met volle energie voor de generatie van morgen te gaan! Nee, wij mogen met de oudercommissie (met dikke Veto, geen kennis van jou sector) het even uitleggen… waarom je voor dezelfde kwaliteit… meer netto naar inkomen moet gaan betalen..(ook zo iets raars) en eigenlijk nog iets meer want we wilden eigenlijk nog zoveel gave dingen doen volgend jaar… maar dat gaat nu niet want u moet al meer gaan betalen voor iets wat u al had… leg jij het even uit?

  Wij willen mooie jeugdherinneringen creëren en daarmee een bewuste, nieuwsgierige, eigenwijze, ondernemende generatie helpen opgroeien naar een werkelijkheid die de wereld gaat inleiden naar een tijdperk van wijsheid, duurzaamheid en vrijheid! de 21th century (and it’s skills)! please?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.