Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vluchtelingenkinderen in de klas: zo kun je steun bieden

De eerste vluchtelingenkinderen vanuit Oekraïne gaan al in Nederland naar school. In korte tijd hebben ze veel stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Iedereen die in zijn werk te maken heeft met deze kinderen kan een belangrijke rol voor ze spelen. De gratis cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ van Augeo Foundation kan daarbij helpen.

Het zal je maar overkomen. Halsoverkop je huis moeten verlaten, terecht komen in een onbekend land, mensen die je niet verstaat, vaak zonder vader en zonder vriendjes. Logisch dat de kinderen enorm gestrest zijn, zegt de Augeo Foundation. Zonder steun van een betrouwbare volwassene blijft het stressniveau in het lijf en in de hersenen van kinderen hoog: het gevoel dat er continue gevaar dreigt. Leerkrachten kunnen bijdragen aan de veerkracht en het herstel van kinderen. In samenwerking met andere organisaties heeft Augeo een online cursus ontwikkeld voor leerkrachten in het primair onderwijs die vluchtelingenkinderen in de klas krijgen.

Veilig voelen

In deze gratis online cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ leren leerkrachten over stress bij kinderen en jongeren en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Zodat kinderen zich weer veilig voelen en weer kunnen leren.

Expeditie Veerkracht

De speciale campagne Expeditie Veerkracht gaat verder in op de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht bij kinderen. Expeditie Veerkracht is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation, speciaal voor basisscholen en bso’s.

Ga naar de gratis cursus en online modules ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ van Augeo Foundation

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.