Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vlaamse kinderopvang vreest faillisement

Vlaamse kinderopvang vreest faillisement

De helft van alle Vlaamse zelfstandige kinderopvangorganisaties denkt binnen enkele maanden failliet te gaan. De Vlaamse minster van Welzijn Jo Vandeurzen heeft een actieplan klaarliggen om dit te voorkomen.

Meer dan 30.000 kindplaatsen
De minister heeft het onderzoek zelf uitgezet bij beroepsvereniging Unieko. Uit de enquete kwam het verrassende resultaat dat bijna de helft van alle zelfstandige kinderopvangorganisaties denkt het einde van 2011 niet te gaan halen. Met meer dan 30.000 plaatsen zorgen de zelfstandige kinderdagverblijven voor een kwart van alle kinderopvangplaatsen in Vlaanderen.

Overbruggingskredieten
Het actieplan van de minister is een tijdelijke oplossing, volgend jaar hoopt hij zijn actieplan helemaal af te ronden. de maatregelen op de korte termijn houden in dat Kind & Gezin provinciale aanspreekpunten opent om zelfstandige kinderdagverblijven en onthaalmoeders (gastouders) individueel te ondersteunen. Daarnaast wordt hun basisvergoeding verhoogd van € 25,75 naar € 27,- en kunnen ze in aanmerking komen voor overbruggingskredieten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.