Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: Hoera Kinderdroom in Panningen

Wil je deze premium video bekijken?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om deze video en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

In Panningen (Limburg) werken de Groenlingschool en Hoera kindercentra op een bijzondere manier samen. Geen bso in de school, maar school in de bso. Marike Vroom keek rond tijdens een open IKC-dag.

Door een uitruil van ruimtes maakte de school een lokaal vrij voor een 0 – 4 groep en de kinderen van groep 7/8 verhuisden naar een grote bso-ruimte boven een sportschool. De Kinderdroom heeft een bijzondere, transparante en flexibele inrichting. Kinderen worden betrokken bij de inrichting en de aankleding. Ook zoeken school en bso aansluiting bij elkaar met thema’s en gezamenlijke activiteiten.

Techniekruimte

De ruimte beschikt ook over een volledig geoutilleerde keuken en een techniekruimte waar kinderen technieklessen kunnen volgen. En buiten beschikken ze over een grote ruimte van 1.500 m2 waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

In het meinummer van Management Kinderopvang staat een uitgebreide reportage over de Kinderdroom.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.