Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD-video over melden van infectieziekten

In een korte video geeft de GGD informatie over de afdeling Infectieziektebestrijding, bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang. Doel is om te adviseren bij infectieziekten en zicht te krijgen op wat er in de regio speelt.
Foto: iStock

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) heeft op YouTube een filmpje geupload, waarin helder wordt uitgelegd hoe de afdeling Infectieziektebestrijding werkt, wat zij kunnen doen en wanneer je als pm’er of manager contact opneemt. De medewerkers van de afdeling geven antwoord op vragen als: Gaat het om een besmettelijke ziekte? Loopt mijn zwangere collega risico? Of het kan gebeuren dat ouders vragen hebben over hun zieke kind. ‘We kijken samen met het kinderdagverblijf wat er speelt en hebben dus geen inspecterende rol, maar zijn samen aan zet om een uitbraak te voorkomen’, vertelt Lisa de Raadt (GGD) in de video.

Meldingen

‘Wij krijgen de meldingen binnen en registreren dat in ons systeem, wat verder niet gedeeld wordt met andere afdelingen. Kinderdagverblijven weten vaak heel goed wat ze moeten doen, maar het is voor ons juist belangrijk om zicht te krijgen op wat er speelt in de regio. Aarzel niet om te bellen, want elk telefoontje is waardevol’, besluit De Raadt.

In de KIDDI-app (mede ontwikkeld door het RIVM) staat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor de kinderopvang. De app is gratis te downloaden in de Apple Store (Apple) en Play Store (Android).

Bekijk de video van de GGD hier >>>


Zijn waterpokken nu wel of niet besmettelijk? Mag een kind met mazelen naar de opvang? En wanneer meld je een uitbraak bij de GGD? Antwoord op deze en vele andere vragen vind je vanaf nu terug in de praktische KIDDI-app, mede-ontwikkeld door het RIVM. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.